Digi Challenge 2019 #3

dinsdag 10 december 2019, OBA Amsterdam

Er zijn in Amsterdam veel partijen die zich bezighouden met het verkleinen van de digitale kloof. Nu digitalisering als thema op de agenda is gezet, is het zaak te blijven vernieuwen en van elkaar te (blijven) leren. Daarom hebben wij voor deze editie van de Digi Challenge een mooi programma samengesteld.

14.00– 14.30 uur – Ontvangst op het Digiplein

Op het Digiplein presenteren een aantal inspirerende initiatieven, projecten en bedrijven zich.

14.30 – 15.30 uur – Plenair deel; wat heeft de toekomst voor ons in petto?

  • Ruben Nieuwenhuis (TechConnect) – over kansen en diversiteit op de ‘tech-arbeidsmarkt’.
  • Martin Berendse (directeur OBA) – over de bibliotheek van de toekomst, die zich richt op innovatie, mediawijsheid en digitale inclusie.
  • Jeanneke Scholten en Mabel Nummerdor (trendwatchers/auteurs Holy F*ck) – over hoe trends op het gebied van technologie de toekomst (van seks) veranderen.

15.30– 17.30 uur – Digitour en Digiplein

Netwerkborrel op het Digiplein

Digitour door de OBA, langs Maakplaats 021 en het OBA Leef en leerpunt.

Ruben Nieuwenhuis over de kansen op de arbeidsmarkt met de groei van ‘tech- banen’.

Ruben Nieuwenhuis vertelt over TechConnect, een initiatief van Amsterdam Economic Board, Booking.com, Rabobank, TomTom en het opleidingsfonds CA-ICT. TechConnect houdt zich bezig met het opleiden van tech talent in de metropoolregio Amsterdam.

Door voortschrijdende groei en ontwikkeling van nieuwe technologieën veranderen economie en arbeidsmarkt in rap tempo. Digitalisering doet steeds verder zijn intrede in traditionele beroepen, of in beroepen die niet direct als ‘tech’ worden bestempeld. Steeds meer gaat ‘tech’ door sectoren en opleidingsniveaus heen. Iedereen krijgt ermee te maken. Iedereen is nodig om deze techbanen in te vullen.

TechConnect wil de kansengelijkheid en diversiteit op de tech-arbeidsmarkt vergroten en heeft als doel 50.000 mensen uit ondervertegenwoordigde groepen op te leiden voor deze markt.

Martin Berendse (directeur OBA) over de bibliotheek van de toekomst

De bibliotheek van de toekomst richt zich op innovatie, mediawijsheid en digitale inclusiviteit. Martin Berendse neemt je mee in de ambitieuze plannen voor OBA Next: een openbare bibliotheek die is ingericht op de toekomst van kennis en informatie en een programma dat is gericht op een leven lang leren, data- en mediawijsheid en digitale weerbaarheid voor álle Amsterdammers. Het OBA NEXT-aanbod richt zich op digitale geletterdheid en datawijsheid, en sluit aan bij de uitdagingen van onze digitaliserende samenleving. Alle Amsterdammers krijgen hier de mogelijkheid om de vaardigheden te leren die nodig zijn voor hun toekomst.

Jeanneke Scholten en Mabel Nummerdor - Holy F*ck

Jeanneke Scholtens en Mabel Nummerdor zijn de auteurs van Holy Fuck. Twee jaar lang werkten zij intensief samen aan een groot trendonderzoek naar de toekomst van seks en de relatie met digitalisering en techniek. Hoe verandert dit onze toekomst? Ze bezochten tientallen congressen, lazen stapels met nieuw wetenschappelijk onderzoek, doken in de wereld van virtual reality en spraken met heel veel eigenwijze denkers en doeners, zoals designers en ondernemers.

Tijdens hun onderzoek riepen, mailden of appten ze zeker vier keer per dag naar elkaar: Holy Fuck! Want veel van wat ze voorbij zagen komen was op z’n zachtst gezegd: ‘heeeel bijzonder’.

Al hun bevindingen delen zij tijdens hun spraakmakende en inspirerende lezing tijdens de Digi Challenge. De impact van Holy Fuck is groot voor iedereen persoonlijk, maar ook voor organisaties in verschillende branches.

Samen werken aan een oplossing

Het Pact voor Amsterdam is een netwerk van de initiatieven van de gemeente Amsterdam, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in de strijd tegen armoede. Het Pact voor Amsterdam wil de gezamenlijke impact vergroten door het verbinden van initiatieven tegen armoede met bedrijven en andere initiatieven. Zo betrekt Pact een groot aantal partijen in de stad bij de armoedeproblematiek en werken we samen aan oplossingen.

Bekijk de video van Digi Challenge #1

Praktische informatie
Wanneer: 
dinsdag 10 december
Tijd: 14.00 uur – 17.30 uur
Waar: OBA Oosterdok, 7etage, Oosterdokskade 143, Amsterdam

Heb je vragen?

×
Pact Amsterdam