Omarmprijs 2019

Voor Amsterdammers, door Amsterdammers

Wereldarmoededag 2019

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Omarmprijs 2019

De Omarmprijs beloont bestaande initiatieven die kansen creëren voor Amsterdammers met een krappe portemonnee. 17 oktober, op Wereldarmoededag, wordt de prijs voor de vijfde maal uitgereikt in Pakhuis de Zwijger.

Locatie:
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
Amsterdam

Het Omarmplein, de Omarmseminar en natuurlijk de Omarmuitreiking!

Programma

14.00 – 14.30 uur Ontvangst en opening Omarmplein
14.30 – 15.45 uur Start Omarmseminar
15.45 – 16.15 uur Pauze op Omarmplein
16.15 – 17.00 uur Uitreiking Omarmprijs 2019
17.00 – 18.00 uur Netwerkborrel

De nominaties

Dit zijn de kanshebbers!

De sprekers Omarmevent:

Jeroen Koolhaas/kunstenaar Favela Paining

‘Kleur brengen in een troosteloze omgeving’

De afgelopen 10 jaar realiseerde hij (samen met Dre Uhrhahn) publieke kunstwerken in minder bedeelde wijken in o.a. Brazilië, Curaçao, Zweden , VS en Nederland. In een bevlogen verhaal laat hij zien wat dit doet met de omwonenden mentaal maar ook qua werkgelegenheid en gemeenschapszin.

 

Jocelyn Nassenstein- Brouwer/ directeur LINDA foundation

‘Armoede is niet eerlijk’

Hoewel armoede in Amsterdam veel voorkomt, wil Jocelyn Nassenstein- Brouwer vandaag ook belichten dat armoede overal in Nederland voorkomt, zelfs in het Gooi. En dat het ook verschil uitmaakt waar je in armoede leeft om toch nog mee te kunnen blijven doen. Met de LINDA foundation zet zij zich dagelijks in voor gezinnen die in armoede leven.

Mattias Gijsbersten/wethouder Groningen

De Groningse aanpak

Het bestrijden van armoede was een belangrijke drijfveer voor Mattias om destijds voor de politiek te kiezen. In zijn functie van wethouder maakt hij zich dan ook hard voor ‘Een toekomst met perspectief’, zijn belangrijkste pijlers daarbij zijn: vertrouwen, maatwerk en regie. Vandaag geeft hij ons in Amsterdam een inkijkje in de Groningse aanpak!

Bea Moed/community Builder

Cultuur van de Armoede’

Zij groeide op in een van de armste wijken in Nederland: de Wielenpôlle in Friesland. Als kind heeft zij niet zo’n last gehad van de ‘armoede’ als wel van de ‘cultuur van de armoede’. Een cultuur die vaak wordt doorgegeven van generatie op generatie en die je als kind afremt en belet andere wegen te bewandelen. Bea Mood brak met deze cultuur, ging naar het gymanasium en maakt zich tegenwoordig sterk om wijken en groepen sterker te maken door hen zelf de regie te geven.

Oos Kesbeke/directeur Kesbeke (spreker tijdens de Omarmprijs)

‘Zeg gewoon een keer ja’

Oos is een sociaal ondernemer met een positieve en warme visie op zijn bedrijf en zijn medewerkers. Bij Kesbeke staat voorop dat je ook mensen die het moeilijker hebben een kans moet geven. Iedereen is welkom bij het bedrijf wat voor een bijzondere en positieve werksfeer zorgt. Oos zal dit jaar de Omarmprijs in de categorie ‘Iedereen doet mee’ uitreiken en voorafgaand aan de uitreiking zijn verhaal vertellen.

Ontmoet initiatieven op het Omarmplein

De ontmoetingsplek tijdens de Omarmprijs, is het Omarmplein. Hier presenteren verschillende initiatieven die zich inzetten in de strijd tegen armoede zichzelf. Al jaren een beproefde formule waar initiatieven, vrijwilligers en professionals in een ongedwongen setting met elkaar in gesprek gaan. Deze centrale plek op het event is dé plek om jezelf van informatie te voorzien en te netwerken.

Het Omarmplein is er voor de ontmoeting!

De jury

Marjolein Moorman

Marjolein Moorman

Beau van Erven Dorens

Beau van Erven Dorens

Ivette Forster

Ivette Forster

Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal

Esmeralda Jongmans

Esmeralda Jongmans

Pieter Vroegop

Pieter Vroegop

 Lina Boukhoubza

Lina Boukhoubza

Ben jij er ook bij dit jaar, noteer 17 oktober alvast in je agenda!

×
Pact Amsterdam