PACT-sessie:
Veerkracht

Anticiperen op een 1,5 meter maatschappij.

Praktisch

Locatie
Achter je laptop

 

Datum
wo 24 juni 2020

 

Programma
13.45 uur Live stream open 
14.00 – 14.45 Plenaire talkshow
14.45 – 15.40 Start deelsessies
15.40 uur Einde

 

Anticiperen op een 1,5 meter maatschappij.

Waar zit mijn veerkracht?

Afgelopen periode raakten veel mensen abrupt (een deel van hun) inkomen kwijt. Er was een grote toename van gebruik te zien bij de voedselbank maar ook zagen we vele maatschappelijke initiatieven opbloeien. Het was een periode van verandering, onwerkelijkheid, angst maar ook daadkracht, saamhorigheid en VEERKRACHT.

 Met het PACT voor Amsterdam brengen we al jaren initiatieven uit de stad, het bedrijfsleven en de gemeente samen in de strijd tegen armoede. En na deze roerige maanden is het dus weer de hoogste tijd om elkaar te ontmoeten! Nog even niet live maar wel online.

Wanneer?

Woensdag 24 juni aanstaande om 14.00 uur

Waar zit mijn veerkracht?

Hoe ga ik om met de nieuwe regels in de 1,5 m maatschappij?

Hoe geven we vorm aan armoede, – en schuldenbestrijding in het post coronatijdperk?

Wat kunnen we van elkaar leren?

Talkshow en deelsessies

Vanuit New Metropolis Zuidoost hebben we een live setting ingericht waar we, in een plenaire talkshow, in gesprek gaan met verschillende personen (exacte invulling programma volgt later). Na het plenaire deel gaat de groep uiteen in virtuele deelsessies waar iedereen actief kan deelnemen aan het gesprek en verbindingen met elkaar kan slaan naar concrete oplossingen en samenwerkingen.

Voor wie?

• Maatschappelijke initiatieven
• Bedrijfsleven
• Overheid

Sprekers

Blok 1

Contact maken via WijAmsterdam.nl
In maart zaten we ineens allemaal thuis, was de saamhorigheid en de noodzaak om elkaar te steunen enorm groot. Maar hoe vind je elkaar en hoe breng je alle initiatieven die er zijn en ontstaan in beeld en het liefst op een plek? Dat werd het platform WijAmsterdam.nl! In een mum van tijd werd dit door de gemeente gelanceerd en inmiddels hebben al meer dan 500 initiatieven hun weg weten te vinden naar WijAmsterdam.nl. Sjoukje Alta (WijAmsterdam) zoomt in op de tot standkoning en de groei van het platform. Marjolein Moorman (Gemeente Amsterdam) is vandaag tafeldame voor alle gasten.

Blok 2

De praktische uitdagingen van de Voedselbank
De voedselbank kwam in de corona crisis voor grote praktische uitdagingen te staan zowel door de extra toeloop maar zeker ook door de corona maatregelen, dit vroeg om acute financiële en logistieke aanpassingen. Freek Wessels (penningmeester Raad van toezicht Voedselbank) en Armand Soeleman (Defensie) praten over hun aanpak.

Blok 3

Hoe Boeren voor Buren inspeelt op veranderende behoeftes
Studiezalen en de Rabobank Amsterdam realiseerden in coranatijd in drie dagen een organisatie die zo’n 250 gezinnen van verse voedselpakketten voorzag, rechtstreeks van het boerenland. Samen met de Stadspas wordt dit project nu voor de langere termijn uitgerold en ligt er een ambitie om uiteindelijk 70.000 gezinnen te voorzien van vers voedsel voor een zeer aantrekkelijke prijs. Eric Traa (Rabobank) en Abdelhamid Idrissi (Studiezalen) delen hun ervaringen met ons.

Programma

13:15 - 14:00 uur | Live stream open

Zorg dat je op tijd klaar zit, we starten stipt 14.00 uur met het inhoudelijke programma.

14:00 - 14:45 uur | Plenaire talkshow
14:45 - 15.40 uur | Deelsessies
15:40 uur | Einde

Voor Amsterdammers door Amsterdammers.

×
Pact Amsterdam