PACT online in de
‘Week van het geld’

‘Voor hetzelfde geld’

Tijdens de landelijk Week van het Geld, vond afgelopen woensdag de online sessie ‘Voor hetzelfde Geld’ plaats.

Zo’n honderd mensen vanuit initiatieven, overheid en bedrijfsleven die actief zijn op het gebied van financiële zelfredzaamheid, bekeken die dag de livestream. Annemarie van Gaal opende het event met een bevlogenverhaal waarin zij verschillende voorbeelden gaf hoe we alles ‘voor hetzelfde geld’ makkelijker kunnen maken of anders kunnen benaderen.

Daarna startte de talkshow en spraken Arjan Vliegenthart (Nibud), Annemarie van Gaal, Loes van Geffen (Money Start) en Gabrielle Athmer (Cash2Grow) met elkaar over Nederland, de cijfers ten aanzien van geld en het systeem dat voor veel mensen te complex is geworden. 

Aan tafel twee ging het gesprek meer over de eigen invloed en wat iemand persoonlijk kan doen. Hier gaf Eef van Opdorp ons verschillende perspectieven hoe we mensen verder helpen wanneer we weten wat voor ‘geldtype’ we tegenover ons hebben. Ilhame Grinate (BuurtMoedersKracht) was samen met ervaringsdeskundige aangeschoven om toelichting te geven vanuit de praktijk. Tot slot gaf Harro Hoogerwerf een overzicht van wat de gemeente aan ondersteuning biedt.

Een middag met bevlogen mensen over een thema dat vele van ons aanspreekt. Hoe zorgen wij en ook jijzelf ervoor dat je ‘voor hetzelfde geld’ een financieel gezond leven hebt?!

Bekijk hieronder de gehele livestream

Livestream ‘Voor hetzelfde geld’

Sprekers

Blok 1 | Voor hetzelfde geld in Nederland

Aan tafel

Arjan Vliegenthart Directeur-bestuurder van het Nationaal Instituut voor Budgetontwikkeling (Nibud) en oud-wethouder van Amsterdam.

Annemarie van Gaal één van de meest succesvolle en bekendste zakenvrouwen van Nederland. Daarnaast is ze bekend door haar inzet voor bewustwording in financiële zaken, bijvoorbeeld door haar boeken en tv-optredens bij o.a. Dragon’s Den (KRO), Ten Einde Raad (NCRV), Een Dubbeltje Op Zijn Kant (RTL4) en Divorce Hotel (RTL4).

Blok 2 | Voor hetzelfde geld in Amsterdam

Aan tafel

Marjolein Moorman Wethouder onderwijs, armoede en inburgering in Amsterdam.

Eef van Opdorp is al veertien jaar financieel deskundige bij het RTL4 programma ‘Uitstel van Executie’. Daarnaast is ze gespecialiseerd in het geldbrein en geldgedrag. Ze geeft lezingen over ‘Slimmer omgaan met geld’, zodat je goed voor jezelf zorgt, met de beste deals.

Programma

14:30 uur | Digitale wachtruimte open
14:45 uur | Start programma
16:00 uur | Einde event

Voor Amsterdammers door Amsterdammers.

Contact

×