OMARMPRIJS 2017

Dit zijn de winnaars van de Omarmprijs 2017. Gefeliciteerd!

1e prijs

Gezellig op stap met Linda

Ruim 100 Amsterdammers gaan maandelijks gezellig op stap met Linda. Uitstapjes met én zonder Stadspas. De gewonnen € 5.000 euro komt Linda Carolus goed van pas, omdat zij voor haar initiatief geen financiële ondersteuning heeft. Linda weet uit eigen ervaring hoe het is om in armoede te leven, maar ook om het probleem te keren. Gezellig met Linda op stap haalt veel mensen uit hun isolement, verbindt hen en doorbreekt eenzaamheid.

2e prijs

JINC

JINC doet in Amsterdam heel mooie dingen, zoals bliksemstages en sollicitatietrainingen. Samen met ongeveer 100 scholen en 500 bedrijven zetten zij zich in voor een succesvolle toekomst voor jongeren uit een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Elk jaar komen in duizenden ontmoetingen twee werelden samen. De samenwerkende bedrijven zijn vaak positief verrast over het enthousiasme, de energie en de motivatie van de jongeren die ze ontmoeten. Hierom beloonde de jury JINC met de tweede prijs, die Daniel Roos (directeur JINC) ontving uit handen van Stella de Swart en Peter Faber.

3e prijs

Fonds Bijzondere Noden Amsterdam (FBNA)

Ook dit jaar heeft de jury besloten weer een oeuvreprijs toe te kennen. Niet aan een persoon, maar aan een fonds: Fonds Bijzondere Noden (FNB). Mensen in nood kunnen er altijd bij terecht, als zij direct iets nodig hebben, kan FBN helpen. Opgeloste problemen verminderen de stress die armoede met zich meebrengt. Het fonds bestaat al sinds 1936 en heeft een lange staat van dienst als het gaat om armoedebestrijding. Een lange traditie die gepast beloond werd met de derde prijs die AnneMieke Sprenger (FBN) in ontvangst nam uit handen van de juryleden Sarah Sylbing en Ester Gould.

Aftermovie 2017:

Alle genomineerden 2017 op een rij:

Bijdragen:

Peter Pernet – ‘Zoveel’

Peter Pernet schreef een nummer speciaal voor de Omarmprijs 2017: ‘Zoveel’. Hij speelde het nummer op de uitreiking zelf, maar de clip is hierboven te zien!

Hilmano van Velzen: ‘Participatie’

Dakloze dichter Hilmano van Velzen schreef een gedicht voor de Omarmprijs: ‘Participatie’. Hij draagt het gedicht voor in het filmpje hierboven.