De omarmprijs 2020

De mooiste prijs van Nederland

En de winnaars van de Omarmprijs 2020 zijn…

Tijdens een bijzondere 6e editie van de Omarmprijs, in Pakhuis De Zwijger, heeft het Studiezalen initiatief van oud-Amsterdammer van het Jaar, Abdelhamid Idrissi, de Omarmprijs 2020 mogen ontvangen. Een jury, met onder andere Beau van Erven-Dorens, wethouder Marjolein Moorman en Iris Hond, koos dit als meest bijzondere initiatief in de strijd tegen armoede in de stad.

Door de RIVM-maatregelen rondom Covid-19, werd het live-event geannuleerd. In plaats daarvan is in samenwerking met AT5 een bijzondere online live stream én live televisie-uitzending vormgegeven waarbij in verschillende categorieën de Omarmprijzen werden uitgereikt. In de categorie ‘Iedereen doet mee’ heeft dit jaar Hebben & Houwen gewonnen, In de categorie ‘Iedereen digitaal’ heeft Eerste Hulp Bij Online gewonnen. En in de categorie ‘Iedereen perspectief’ nam Het Keukencollectief de eerste prijs mee naar huis.

Maar de absolute winnaar van de Omarmprijs 2020, viel in de categorie ‘Gelijke kansen voor kinderen’ en werd het impactvolle initiatief: Studiezalen.

“In deze tijden is solidariteit en aandacht voor elkaar belangrijker dan ooit, daarom vind ik het mooi om te zien dat ook dit jaar de Omarmprijs weer het licht schijnt op Amsterdammers die hard werken aan het bestrijden van armoede in de stad. Amsterdammers waar we trots op mogen zijn en die onze steun verdienen” aldus Marjolein Moorman, wethouder onderwijs, armoede en schuldhulpverlening.

Aandacht voor armoede

Tijdens de Omarm Talkshow, onder leiding van Hadassah de Boer, kwamen verschillende initiatieven en personen met ieder een eigen invalshoek op armoede aan het woord. Ook op afstand hebben we dit jaar een denkbeeldige omarming gegeven aan al deze belangrijke initiatieven in de stad die ons een stap dichter bij de bestrijding van armoede brengen.

Wie gingen er allemaal met de prijzen vandoor?

Studiezalen

Gelijke kansen voor kinderen

Eerste Hulp bij Online

Iedereen digitaal

Het Keukencollectief

Iedereen perspectief

Hebben & Houwen

Iedereen doet mee

Bekijk hier de filmpjes van de winnaars van Omarmprijs 2021!

De nominaties: dit waren de kanshebbers!