PACT voor Amsterdam

Het PACT voor Amsterdam is het platform tegen de armoede. Wij geloven dat armoede alleen bestreden kan worden door samenwerking. Door partijen die al actief zijn op dit gebied samen te brengen en zo elkaar te versterken waar mogelijk. Door kennis te delen en nieuwe wegen te vinden met elkaar. Door te luisteren en te delen met elkaar wat wel en wat niet werkt. Zo zetten we concrete stappen met elkaar, halen we het taboe weg rondom armoede en werken we met elkaar aan het terugdringen van armoede, nu en voor de volgende generaties.

Op de agenda:

2022

Woensdag 30 maart 
PACT Sessie ‘Voor hetzelfde geld’

Donderdag 13 oktober Omarmprijs 2022

WijAmsterdam.nl: De website met Amsterdamse initiatieven tijdens de coronacrisis

Armoede overwinnen is geen vorm van liefdadigheid. Het is een daad van rechtvaardigheid.

Nelson mandela

Samenwerken aan een oplossing

Het PACT voor Amsterdam is het platform waar de gemeente Amsterdam, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties in de strijd tegen armoede samenkomen. Het PACT voor Amsterdam wil de gezamenlijke impact vergroten door het verbinden van initiatieven tegen armoede met bedrijven, gemeente en andere initiatieven. Zo betrekt PACT een groot aantal partijen in de stad bij de armoedeproblematiek en werken we samen aan oplossingen.

PACT makelaar armoedebestrijding

Omdat het PACT groeit en steeds meer bedrijven en initiatieven de weg naar het PACT weten te vinden, is er sinds 2020 een PACT makelaar aangesteld. De PACT makelaar, Rob Held, is de persoon die zoveel mogelijk verbindingen legt en concreet maakt tijdens PACT-sessies (en ook daarbuiten). Hij kent de maatschappelijke initiatieven, de gemeente en het bedrijfsleven en kan zo vraag en aanbod samenbrengen.

Blijf op de hoogte,

ontvang de PACT nieuwsbrief

×