Omarmprijs 2018

Voor Amsterdammers, door Amsterdammers

En de winnaars van de Omarmprijs 2018 zijn...

Stichting Florakokjes wint Omarmprijs 2018

Stichting Florakokjes heeft vanmiddag, tijdens de derde editie, in Pakhuis de Zwijger de Omarmprijs 2018 in de wacht gesleept. De jury, onder andere bestaande uit wethouder Marjolein Moorman, Annemarie van Gaal en Peter Faber, koos dit Amsterdamse initiatief unaniem tot meest inspirerende initiatief in de strijd tegen armoede in de stad. VraagApp ging er vandoor met de Digi Omarmprijs, het beste digitale initiatief.

Veel aandacht voor kinderen
Er is veel aandacht voor kinderen in armoede dit jaar, getuige de prijswinnaars.

De vrijwilligers van Florakokjes begeleiden kinderen uit minima gezinnen, met als doel hun eigenwaarde en de samenhorigheid te vergroten. Zo organiseren ze bijvoorbeeld bijles en vakanties en koken ze 3 dagen per week gezonde maaltijden met minimale middelen. Inmiddels zijn 12 culturen binnen de stichting vertegenwoordigd.

De tweede prijs ging naar Geefjekindeenvoorsprong, een stichting die bijlessen geeft en taalontwikkeling, integratie en participatie stimuleert. Een derde plek was er voor Weekend Academie, die de kansen van kinderen tussen de 10 en 15 jaar in de maatschappij vergroten door het ontwikkelen van vaardigheid en talent.

Digi Omarmprijs
Het initiatief dat zich sterk maakt om zoveel mogelijk mensen mee te laten doen in een digital veranderende wereld ontving dit jaar de Digi Omarmprijs. VraagApp bleek de winnaar, een applicatie waarop buurtbewoners snel antwoord krijgen op hun dagelijkse vragen.

Ontmoeting
Naast de uitreiking van de Omarmprijs presenteerden verschillende initiatieven uit de stad zich vandaag op het Omarmplein. Op deze manier gingen initiatieven, vrijwilligers en professionals in een ongedwongen setting met elkaar in gesprek. Ook was er ruimte voor vragen en discussie tijdens de Omarmsessies, waarbij bedrijven, fondsen en initiatieven een podium kregen om te spreken rondom dit thema.

Bekijk hier de filmpjes van de winnaars van Omarmprijs 2018!

Volg ons het gehele jaar, ontvang de nieuwsbrief van het Pact Amsterdam

De nominaties

Dit waren de kanshebbers!

×