De Omarmprijs 2023
De mooiste prijs van Amsterdam

En de winnaars van de Omarmprijs 2023 zijn…

In Podium Mozaïek is 17 oktober tijdens Wereldarmoededag de Omarmprijs 2023 uitgereikt. Deze prijs is overhandigd aan de mooiste Amsterdamse initiatieven voor het bestrijden van armoede in de stad. De winnaar van de hoofdprijs is Armoede begint jong.

Drie winnaars ontvingen op 17 oktober de Omarmprijs, in de categorieën Gelijke Kansen voor Kinderen, Iedereen doet mee, Iedereen Perspectief. ‘Armoede begint jong’ ontving de hoofdprijs van 5000 euro, de andere twee winnaars ontvangen elk 2500 euro om hun werkzaamheden mee voort te zetten.

Wie gingen er allemaal met de prijzen vandoor?

Armoede begint jong

De winnaar viel dit jaar in de categorie ‘Gelijke kansen voor kinderen’, Armoede begint jong laat zien hoe je als klein en relatief jong initiatief al veel impact kan maken en kan opvallen bij de jury van de Omarmprijs. Armoede begint jong leert jongeren door middel van workshops, koken, financiën beheren, huisvesting zoeken en hun talenten aan te boren om zo de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken.

Elythé bij Petra

Tijdens de negende editie van de Omarmprijs zijn er ook dit jaar weer 3 categorieën te onderscheiden. In de categorie ‘Iedereen doet mee’ won Elythé bij Petra de bijzondere winkel die mensen en kinderen steunt.

Stichting Flora Buurthulp

In de categorie ‘Iedereen Perspectief’ won Stichting Flora Buurthulp een oude bekende van de Omarmprijs die een nieuw initiatief inbracht waarin zij zich weer vol overgave inzetten tegen armoede en eenzaamheid in de buurt.

Andere initiatieven

Er zijn natuurlijk nog talloze andere initiatieven die gisteren helaas niet in de prijzen vielen, maar zich net zo goed inzetten om de armoede in de stad te bestrijden en gelijke kansen voor iedereen te creëren.

Voor Amsterdammers door Amsterdammers.