De omarmprijs 2022
De mooiste prijs van Amsterdam

De prijs die bestaande initiatieven beloont omdat zij kansen creëren voor Amsterdammers met een krappe portemonnee. 13 oktober wordt de prijs voor de achtste maal uitgereikt.

Op de agenda:

Donderdag 13 oktober
Omarmprijs 2022

Armoede overwinnen is geen vorm van liefdadigheid. Het is een daad van rechtvaardigheid.

Nelson mandela

Armoede overwinnen is geen vorm van liefdadigheid. Het is een daad van rechtvaardigheid.

Nelson mandela

En de winnaars van de Omarmprijs 2022 zijn…

In Podium Mozaïek is gisteravond de Omarmprijs 2022 uitgereikt. Deze prijs is overhandigd aan de mooiste Amsterdamse initiatieven voor het bestrijden van armoede in de stad. De winnaar van de hoofdprijs is Giveme5!

Drie winnaars ontvingen op 13 oktober een prijs, in de categorieën Gelijke Kansen voor Kinderen, Iedereen doet mee, Iedereen Perspectief. Giveme5! ontving de hoofdprijs van 5000 euro, de andere twee winnaars ontvangen elk 2500 euro om hun werkzaamheden mee voort te zetten.

Wie gingen er allemaal met de prijzen vandoor?

Giveme5!

De absolute winnaar van de Omarmprijs 2022 viel in de categorie ‘Iedereen doet mee’ en ging naar Giveme5!Een prachtige samenwerking tussen de hospitality branche en sociale initiatieven, zoals de Regenbooggroep. Daklozen krijgen de mogelijkheid om in een hotel, voor een periode van maximaal zes maanden, te herstellen van het leven op de straat en een stap te zetten naar werk en een huis.

De Cyberbank

Tijdens de achtste editie van de Omarmprijs zijn er ook dit jaar weer 3 categorieën te onderscheiden. In de categorie ‘Iedereen Perspectief’ won De Cyberbank die zich al jaren inzet om mensen aan laptops te helpen en digitale ondersteuning te geven.

Codam Coding College

In de categorie ‘Gelijke kansen voor kinderen’ won Codam Coding College waar jongeren ongeacht afkomst en achtergrond, gratis opgeleid worden tot software engineer. Een opvallende winnaar omdat het laat zien dat ook het bedrijfsleven een grote impact kan hebben in de strijd tegen armoede.

Andere initiatieven

Er zijn natuurlijk nog talloze andere initiatieven die gisteren helaas niet in de prijzen vielen, maar zich net zo goed inzetten om de armoede in de stad te bestrijden en gelijke kansen voor iedereen te creëren. In de afgelopen weken ging AT5 bij enkelen van hen langs.

De nominaties: dit waren de kanshebbers!

Volg ons het gehele jaar, ontvang de nieuwsbrief van het Pact Amsterdam.

Voor Amsterdammers door Amsterdammers.