Vervolg Digi Challenge 2023, 12 oktober in OBA Oosterdok. Meld je nu aan!

A little less conversation, a little more action 

Tijd voor actie! De afgelopen jaren hebben we uitgebreid stilgestaan bij digitale inclusie. Ook hebben we gesproken over mogelijke oplossingen om ervoor te zorgen dat er niemand buiten de boot valt in een snel veranderende digitale wereld. Vorig jaar bespraken we uitgebreid de 11 wegwijzers hiervoor. 

Dit jaar gaan we aan de slag en vormen jullie de denktank en de drijvende kracht voor 5 Digi Challenges, gebaseerd op de 11 wegwijzers. We trapten op 26 januari al succesvol af en vervolgen de challenge op 1 juni en 12 oktober in OBA Oosterdok. Zorg dat je erbij bent!

We werken graag aan de 5 Digi Challenges met partijen uit Amsterdam:

• Aanbieders lesmateriaal 
• Initiatieven gericht op digitalisering
• Vrijwilligers en professionals die lesgeven + ervaringsdeskundigen
• Bedrijven aangesloten op dit thema, aanbieders van IT services/ designers
• Verantwoordelijke personen digitale inclusie gemeente Amsterdam
Betrokkenen vanuit scholen en onderwijsinstellingen
• Partijen uit het sociaal maatschappelijk terrein 

Datum: 26 januari, 1 juni en 12 oktober 2023
Tijd: 13.00 – 17.00 uur
Locatie: OBA Oosterdok

De 5 Digi Challenges

1) Vraag het de deskundigen!

Het opzetten en zichtbaar maken van een denktank aan ervaringsdeskundigen. Deze denktank is bereikbaar en inzetbaar voor overheid, taal-instanties, bedrijven , kortom iedereen die zijn/haar website en andere digitale middelen toegankelijk wil maken voor een brede doelgroep.

Wegwijzer 7 

2) Digitale toegang vanaf 18 jaar

De financiële valkuil voor 18-jarigen heeft veel aandacht gekregen de afgelopen jaren, echter de stap die ervoor zit, dat jongeren digitale toegang moeten hebben wordt vaak vergeten. In Challenge 2 gaan we met elkaar aan de slag dit op te lossen.

Wegwijzer 5

3) Word vrijwilliger

In bijna iedereen schuilt een potentiële vrijwilliger op het gebied van het versnellen van de digitale inclusie bij kwetsbare doelgroepen. Niet iedereen is zich er bewust van en niet iedereen weet waar hij/zij een steentje kan bijdragen. In Challenge drie gaan we aan de slag om via bedrijven de groep vrijwilligers te vergroten. 

Wegwijzer 10

4) Dat is privé

Al jaren is het privacy beleid en hoe daar mee om te gaan stof tot discussie. En sterker nog deze discussie stopt nooit omdat alles blijft veranderen. Wat we wel kunnen doen is met elkaar inzichtelijk maken wat de meest voorkomende richtlijnen en handelingen zijn waar organisatie momenteel mee werken om zo een richtlijn-document met elkaar samen te stellen op het vlak van privacy 2023 (en dit jaarlijks toetsen bij elkaar en aanpassen).

Wegwijzer 11

5) Carrière in de tech en ict

Van digitale kloof naar een carrière in de tech. Dat lijkt nogal een overbrugging, toch is deze meer voorhanden dan dat iedereen denkt. De techwereld zoekt heel hard mensen en biedt kansen, juist voor jongeren, herintreders etc. Mensen die perspectief kunnen gebruiken in hun leven. Bedrijven bieden trajecten aan en baangarantie. Hoe brengen we dit onder de aandacht en werven we meer mensen?

Wegwijzer 1

Programma

13:00 uur | Ontvangst
13:30 uur | Start plenaire programma
14:15 uur | Start Digi Challenges
15:45 uur | Centrale terugkoppeling
16:00 uur | Netwerkborrel

Sprekers

Dagvoorzitter
Annemarie Herder

Annemarie Herder is werkzaam als ontwikkelaar bij de OBA/Leef en leer! en houdt zich dagelijks bezig met het verbeteren van basisvaardigheden van Amsterdammers. Daarnaast heeft ze een passie voor presenteren en interviewen en in die rol heeft ze verschillende evenementen gepresenteerd die aansluiten bij het onderwerp van digitale inclusie en basisvaardigheden.